Bulgaristan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Bulgaristan Vatandaşlığı

BULGARİSTAN OTURMA İZNİ

En genç AB üye ülkelerinden biri olan Bulgaristan, Güneydoğu Avrupa'da zengin ve çeşitli kültür, ılıman iklim ve ideal konuma sahip bir ülkedir. Bulgar hükümetinin Bulgaristan'daki demografik kriz üzerindeki olumsuz etkileri gidermek ve çabalarını kolaylaştırmak adına bir çok avantajlarla beraber kolaylıklar da sağlanılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Bulgaristan kökenli yabancı vatandaşları ağırlamak, Bulgaristan vatandaşlığına geçmek ve Bulgaristan'a taşınmak için yüksek nitelikli ve zengin yabancı uyruklular çekmek en büyük gayelerden birisi olmuştur. Oturma iznine sahip olmak için gereken işlemler ve şartlar aşağıda belirtilmiştir.
Bulgar D Tipi vize başvurusunda bulunan herkes, en yakın Bulgar elçiliği veya genel konsolosluğunda görüşmelere katılmak zorundadır. Bu şartın istisnası olmamasına rağmen, LLP Markony Göçmenlik Hizmetleri avukatları, başvuru sürecinizin tüm yönleriyle tam olarak hazır olduğunuzdan emin olmak için sizinle birlikte çalışır.
Bulgar ikametgahı edinmek isteyen tüm yabancı uyruklular, en yakın Bulgar elçiliği veya genel konsolosluğunda önce uzun süreli bir D vizesine başvurmalıdırlar. D vizesinin verildiği temel durumlar şu şekildedir:

⦁Aile birleşimi
⦁6 aydan az olmamak üzere, en az 10 yerel vatandaş çalıştıran bir Bulgar limited şirketinin kaydettirilmesi
⦁Gayrimenkul emlak yatırımları - en az 312.000 €
⦁Bulgaristan'da kalmalarını desteklemek için emekli olan ve yeterli para ve konaklama alanlarına sahip olmayan AB vatandaşları
⦁Bulgaristan'da yabancı bir şirketin Ticaret Temsilciliği Ofisi'nin tescili
⦁Avrupa vatandaşları için Bulgar ikametgahı
⦁Yatırım yoluyla Bulgar pasaportu sahipliği
- D tipi bir vize başvurusunda iade edilemez elçilik ücreti 100 € 'dur.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Bulgaristan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Bulgaristan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Bulgaristan Cumhuriyeti Yasası'ndaki Yabancılar uyarınca sunulan Oturum ve Vatandaşlık Yatırımcısı Programı, hızlı vatandaşlık seçeneği sunmaktadır. Aynı zamanda ikamete giden en hızlı programlardan biridir. Ancak herkes bu başvuru seçeneği ile gidemediği için, belli başlı şartlar altında gerekli belgeleri ve ücretleri sağladığınızda vatandaşlık başvurusunda bululabilirsiniz.
Oturuma veya vatandaşlığa hak kazanmak için, başvuranlar aşağıdaki ölçütleri karşılamanın yanı sıra aynı zamanda yatırım seçeneklerinden birini yerine getirerek daha hızlı ve kolay bir şekilde başvurabilir.
⦁AB üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmak
⦁Geçerli bir pasaport veya başka bir yabancı seyahat belgesine sahip olmak
⦁Hiçbir sabıka kaydına sahip olmamak
⦁Bulgaristan'a yasal zorluklar çıkarabilecek herhangi bir statüye veyahutta geçmişine sahip olmamak
Bulgaristan Vatandaşlık Kanunu ve şartları uyarınca, en az beş yıl sürekli oturma izin belgesi olan yabancı yatırımcılar ve kişiler Bulgar vatandaşlığına başvurma hakkına sahiptir. Düzenli programı tercih edenler için şartlar aşağıdaki gibidir :
⦁18 yaşın üstünde olmak.
⦁Son beş yıldır daimi ikamet statüsünü ve geçerli bir konut adresini muhafaza etmiş olmak.
⦁Bulgar mahkemesi tarafından bir suç için cezalandırılmamış ya da böyle bir suç için ceza yargılamasıyla suçlanmış olmamak.
⦁Yatırımcıların vatandaşlık başvurusu yapmaları ve mevcut ikamet yerlerinde tıbbi testler yapmış olmak
Bulgaristan vatandaşlığı süreci nasıl işler ?
Bulgaristan daimi ikametgahı edinmek için bireyler, kalıcı ikamet izni için başvurmadan önce 5 yıl boyunca Bulgar geçici oturma iznine sahip olmalıdırlar. Bulgaristan'da bir ticaret temsilciliğinin tescili, yabancı kişilerin 1 yıla kadar geçerli olan geçici ikamet iznini kolayca elde etmelerini sağlar ve yıllık olarak yenilenebilir. İlk Bulgar Geçici Oturma İzni beş yıl geçerlidir ve bir sonraki yenilemede süresiz olarak daimi ikamet izni verilir.
Bulgaristan Vatandaşlık Yasası, Bulgaristan'da ikamet eden AB üyesi olmayan yurttaşların kalıcı ikamet izni ile beş yıl boyunca bir Bulgar vatandaşlığına ve pasaporta başvurmasına izin verir. Markony Immigration Services LLP'deki göçmenlik avukatları, Bulgar vatandaşlığı başvurunuzu Adalet Bakanlığı'na sunmanıza yardımcı olabilir.
Bulgaristan'da bir ticaret temsilciliğinin kaydedilmesi ne kadar sürüyor diye soracak olursanız ise, kurmak ve gerekli D vize başvuru belgelerini hazırlamak için gereken ortalama süre yaklaşık olarak 15 iş günüdür. Bir ticaret temsilciliğinin tek amacı, Bulgaristan'daki yabancı işinizi geliştirmek ve sonunda genişletmektir. Yabancıların ticaret temsilciliğinin herhangi bir ekonomik faaliyetine karışmasına izin verilmemektedir. Bulgaristan'da iş yapmak için Tek Kişilik Özel Limited EOOD şirketi önerilmektedir. Bulgar kanunları, yabancı şirketlerin beşe kadar dış ticaret temsilcisine kayıt olmasına izin veriyor. Bulgar elçiliği, tüm D vize başvurularını başvurdan sonraki 30 iş günü içerisinde işleme koyar.
Bulgaristan Vatandaşlığı Almak İçin Farklı Seçenekler
Yatırım Tarafından Sağlanan Vatandaşlık
Yaklaşık 512,000 EUR tutarında güvenli, devlet garantili ve tamamen geri ödenebilir bir yatırım yapılmasına karşılık, tüm uluslardan kişiler beş yıl sonra Bulgar vatandaşlığı ve pasaport alabilirler. Yatırımınız Bulgaristan'da yaşamak, çalışmak veya Bulgaristan'da sürekli idame etmek için gerekli değildir ve tamamen geri ödenebilir bir paradır.
Sıradan bir süreçte yatırım yoluyla Bulgar yurttaşlığına kavuşma adımları:
⦁Kişisel bir banka hesabının açılması, devlet tahvillerine yatırılması için 512.000 € yatırıma sahip olmak ve Yatırımcı D vize başvurusu için belge setinin hazırlanması;
⦁Bulgar Yatırımcı vizesi için en yakın Bulgaristan Büyükelçiliği veya Genel Konsolosluğu'na başvurmak;
⦁Daimi ikamet için başvurma;
⦁Daimi ikamet yerini beş yıl tuttuktan sonra ise Adalet Bakanlığına yatırım başvurusunda bulunarak Bulgar vatandaşlığınızı başlatabilirsiniz.
Yatırımla Hızlı Vatandaşlık
Yatırımcı 2. yılında yatırımını iki katına çıkarırsa, hızlı vatandaşlık programı kapsamında hak kazanacak ve ilk yatırımdan sonraki 18 ay içinde Bulgar vatandaşlığını ve pasaportunu alabilecektir.
⦁Hızlı vatandaşlığa yatırım yaparak Bulgar vatandaşlığını kazanma adımları sıradan işlemle aynı. Tek fark, başvuranın kalıcı ikamet yerini beş yıllığına alması gerekmemekle birlikte, yalnızca 12 aylık ikamet süreli kaldıktan sonra Bulgaristan vatandaşlığı için başvuruda bulunabilir. Bu, başvuranın Bulgar pasaportunu iki yıl içinde almasını sağlar.
Bulgar Kökenliler İçin Vatandaşlık
Köken olarak Bulgar Vatandaşlığını elde etme süreci iki aşamalı bir usul olarak tanımlanabilir. İlk olarak, başvuran Bulgar Dışişleri Ajansı ile Bulgaristan menşeli bir sertifika başvurusunda bulunmak zorundadır.
⦁Başarılı olursa, Devlet Dairesi, Adalet Bakanlığı ile 2 nci vatandaşlık başvurusu için gerekli olan Bulgar kökenli olduğunu gösteren bir belge hazırlar.
⦁ Başarısız olursa, Bulgar vatandaşlık avukatları, Sofya İdare Mahkemesi'ne bir menşe ihracı vermeyi reddetmek için itirazda bulunmanıza yardımcı olacaktır.
Vatandaşlığa Dayalı Vatandaşlık
Bulgaristan Vatandaşlık Kanunu, yasa ile belirlenen bir süre Bulgaristan'da ikamet eden ve aynı Kanunun III. Bölümündeki şartları yerine getirenlerin Vatandaşlığa Geçişi ile Bulgar vatandaşlığı elde etmelerini sağlar. Kökeni ve vatandaşlığa kavuşturma rotası ile vatandaşlığın kazanılmasını karşılaştırmamız gerekiyorsa, bu yol daha katı bir süreç takip eder.Vatandaşlığa geçebilmesi için vatandaşlık almak isteyen herkesin;
⦁Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dil yeterlik belgesi alması
⦁Bulgarca dilinde yeterlik belgesi alabilmesi için kendine yeterli bir gelir ve meslek sahibi olduğunu kanıtlaması
⦁Kendisinin Bulgar sınırları içerisindeki ilk zamanlarında kendi imkanları ile yaşayabilir olduğunu gösteren bir belgeye de sahip olması gerekmektedir.
Evlilik İle Alınabilen Bulgar Vatandaşlığı
Bulgaristan Vatandaşlık Kanunu uyarınca, vatandaşlık başvurusunun yapıldığı tarihten itibaren en az üç yıl yasal olarak bir Bulgar vatandaşıyla evlenmiş olmakta sizlere kolay yoldan bir vatandaşlık hakkı sağlayacaktır.


Bulgaristan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Bulgaristan'da geçici oturma izniyle ne gibi menfaatlere sahip olunur?
⦁Yabancılar için, birden fazla giriş yapmasına ve Bulgaristan'da kalmasına izin veren bir Bulgar kimlik kartı alırsınız;
⦁Bulgaristan'da ikamet izni sahibi olanların, 180 günlük bir süre zarfında 90 gün boyunca yasal olarak vizesiz bir şekilde kalabilirler;
⦁Bulgar ikamet kartınızı 5 yıla kadar yenileyebilirsiniz;
⦁Geçici oturma iznini 5 yıl tutarak, Bulgar kalıcı oturma iznine başvurma hakkına sahip olabilirsniz;
⦁Bulgaristan'da daimi ikamet eden ve herhangi bir 60 aylık süre içinde yılda 183 gün Bulgaristan'da ikamet eden yabancı uyruklular, vatandaşlığa geçirme yoluyla bir Bulgar vatandaşlığına başvurabilir;
- Schengen Bölgesi ülkeleri arasında rahat bir vize başvurusu sürecinden hoşlanıyorsanız; Bulgaristan'da aile birleşimi için başvurabilirsiniz.
⦁Geçici oturma izni ile Bulgaristan'da , 6 veya 12 ay boyunca geçerlidir ve 5 yıla kadar bir süre için yenilenebilir. Eğer bir Bulgar daimi ikametgahı için uygun değilseniz, geçici konutunuzu yenileyebilirsiniz.

Bulgar Vatandaşlığına Sahip Olmanın Verdiği İmkanlar
⦁Avrupa'da yaşamak, sınırsız çalışma hakkı
⦁157'den fazla ülke ve bölgeye vizesiz seyahat veya varışta vizesiz seyahat imkanı
⦁Bulgaristan'da ve başka şekilde yabancı uyruklu kişilere erişimi kısıtlayan bir takım AB ülkelerinde arazi edinme hakkı
⦁Bulgaristan ve AB üyesi ülkelerin eğitim sistemlerine erişmek için çeşitli haklar (ör. Yüksek ve ileri eğitim kurumlarında "ev / AB" oranlarında ücret ödemek, öğrenci kredileri ve finansal yardım almak
Neden Bir Bulgar Vatandaşı Olmalısınız ?
Vergi cenneti: Bulgaristan'da vergiler AB'nin en düşüğü
2008 yılından bu yana Bulgaristan, Avrupa Birliği'nde en düşük oran olan % 10'luk bir sabit gelir vergisi oranına sahip. Göreceli olarak düşük sağlık ve emeklilik sigortası maliyetleri ile işe başlamak için ucuz ve basitleştirilmiş bir süreçle, mümkün olduğunca gelirinize devlet tarafından az miktarda vergi verdiğinizden emin olabilirsiniz.
Bulgaristan'ın Avrupa Birliği üyeliği ile Avrupa'nın çoğunda yaşamak, çalışmak ve seyahat etmek her zamankinden daha basit hale geldi. Ve yerel para birimi olan leva, 1 avro için yaklaşık 2 leva ile euro'ya denktir, bu da hayatınızı kolaylaştıracaktır.
24 saat alışveriş yapın: Bulgaristan, 7/24 sistemi ile çalışan mağazalar ve süpermarketlerle dolu bir ülke
Haftanın 7 günü 24 saati çalışan süpermarketleri ve restoranları ile pek çok Bulgar kasabasında yaşayabilirsiniz. Hafta sonlarında banka şubeleri bile açık bulmak mümkün.
Almanya'daki bir pazar öğleden sonra hiç bir şekilde açık olmayabilir. Fakat size istediğiniz zaman alışveriş yapma şansı, size hayatınızı kendi şartlarına göre özgürce yaşama özgürlüğü veren bir ülke olarak Bulgaristan, küçük adımlarınızı önceden planlamak zorunda kalmayacağınız bir ülkedir.


Bulgaristan'da yaşam şartları nelerdir ?

Bulgaristan, muhtemelen düşük emlak fiyatları ile ünlüdür ancak daha az takdir edilebilecek olan şey, burada yaşamanın maliyetinin İngiltere'dekinin yaklaşık üçte bir olmasıdır. Yaklaşık 1.90 BGN (Bulgar Leva'sı) veya 0,90 £ (litre) civarında bir benzin ila benzeri olan bazı ürünler daha pahalı olmasına rağmen, ithal edilmemiş gıdaların, giyim eşyalarının, elektronik eşyaların ve mobilyaların doğrudan fiyat karşılaştırmaları İngiltere maliyetlerinin yaklaşık % 30 ila 35'ini yansıtmakla birlikte, daha düşük bir seviyede kamu hizmeti faturaları ve belediye vergisi (belediye vergisi) ile. Örneğin, bu yıl, dört evi olan iki parseli olan bir çift için ve toplam belediye vergisi 240 BGN veya yaklaşık 120 £ civrarındadır.

Neresinde Yaşamalı
Güçlü ekonomisinin yanı sıra açık hava etkinlikleri, kültür, yürüyüş, parklarda dinlenme veya canlı müzik eşliğinde Sofia'yı Avrupa seyahat ve taşınma planınıza koyun programınıza koyun.
Yaşam Şartları
Kişi başına düşen milli gelir : 7.350,80 USD ‎(2016
Aylık Şehir Merkezi'nde daire (1 yatak odası) 612.22 лв
Daire (1 yatak odası) Merkez Dışı 454.75 лв
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 1.077.61 лв
Daire (3 yatak odası) Merkez Dışında 763.33 лв
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 2,532.00 лв
Satılık Daire Merkez Dışında Metrekare 1.724.87 лв
Maaşlar Ve Finansman ;
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 1.127.94 лв
İpotek Faiz Oranı Yüzdesi (%) ;
Yıllık, Sabit Faiz Oranı 4.56


Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın